Курс по йога "Емоционалната интелигентност" - от 18 октомври до 29 ноемвриКурс по йога "Емоционалната интелигентност"

Клуб йога и приятели – ул. Сердика 13
18.10.2018 - 29.11.2018 г.

Емоционалната интелигентност в личен план е способността да разпознаваме, оценяваме и управляваме собствените си многообразни емоции. Колкото по-развито е това умение, толкова повече мислите и поведението също биват подвластни на него. Така се хармонизира цялостния ни вътрешен свят.

Емоционалната интелигентност обаче ни дава много повече от позитивна вътрешна уравновесеност – тя е това, което ни е необходимо за пълноценно взаимодействие с обкръжаващия ни свят. Развивайки способността да разбираме емоциите си и да ги управляваме, ние изграждаме способността си да разбираме чувствата у другите, тяхното поведение, мислене и действия. Тя е тази висша човешка способност, която прави връзката между личността и светът позитивна и пълноценна. 

Съхраняването на йогийските техники за развиване на емоционална осъзнатост от древността, е доказателство, че нашите предци не само са разбирали важността на тази способност, а също така са я познавали и култивирали. А днес ние имаме привилегията да използваме опитността на хилядолетията като достъпни, систематизирани техники. 

Курсът ще включва асана (физически практики), пранаяма (дихателни техники), релаксация и медитация.

Четвъртък 19:30 ч. - 21:00 ч.
Преподавател: Калоян (Натараджа)
18.10.2018 - 29.11.2018 г.
Място: Клуб йога и приятели – ул. Сердика 13
Брой занимания: 7

Моля обадете се на тел. 0888 246 777, за да разберете дали може да се включите в този курс!