Практически курс по Моуна в Карабунар - от 16 до 19 май


Моуна означава тишина. Това е един от инструментите на йога, който води до пречистване на ума и дава огромно енергийно зареждане. 

Курсът ще се проведе в село Карабунар, в къща с голям двор и градина. По време на курса, в продължение на 3 дни, в пълно мълчание, ще практикуваме асани, пранаями, карма йога, мантра йога, свадхая (себеизучаване) и медитативна техника Антар Моуна, която ни позволява постепенно да развием истински покой на ума. Ще се наслаждаваме на разходки и медитации в природата и на вкусна и здравословна вегетарианска храна. Всеки участник ще има и лични практики, които ще помогнат да опознаем по-добре нашия ум и неговите тенденции, и да видим по един безпристрастен начин как реагираме на житейските ситуации. 

Когато приложите тези техники в живота си ще почувствате освобождаване от натрупаните ментални напрежения, което ще доведе до прилив на енергия и вдъхновение и животът започва да приема други измерения. Всеки от нас се нуждае от почистване на ума, за да се предотврати натрупването на потиснати емоции, лоши спомени и неприятни и нежелани мисли и чувства. Ето защо повтарянето на процеса трябва да е постоянна и редовна практика.
 

“Когато умът е тих и спокоен, той става много мощен. Може да се превърне в приемник на блаженство и мъдрост, давайки възможност живота да стане спонтанен прилив и израз на радост и хармония.” - Свами Сатянанда Сарасвати

Водещ практиките: Aлександра (Шалиграм)

Продължителност: 3 дни.
Курсът стартира от 18 часа на 16 май (четвъртък) до 15 часа на 19 май (неделя).

Записване до 10 април. Местата са ограничени!

За допълнителни въпроси:
0876 22 35 33
info@yogavidya.bg