Нови курсове през април - от 14, 20 и 21 април

Курс по медитация "В покоя на дъха" 
10-седмичен курс


 
„От всички системи на йога, използвани за пораждане на пратяхара (отдръпване от сетивата и обръщане навътре) и предназначени в крайна сметка да доведат до самадхи (просветление), джапа йога е най-лесната и най-безопасната и може да се практикува от всекиго по всяко време и при всякакви обстоятелства. Думата джапа означава въртя. Джапа йога означава свързване на същността с по-висшата реалност чрез въртене на съзнанието. Мантра е първото условие за джапа йога. Мантрата представлява съчетание от звукови вибрации, което има ефект върху умственото и психично съзнание на човека.“
Свами Сатянанда Сарасвати
 
Чрез мантрата в техниката на аджапа джапа ще развием способността си да осъзнаваме вътрешния си вечно буден свят от мисли, емоции,  реакции и нагласи, обединявайки я с техниката антар даршан. Тези две древни медитативни практики се съчетават, за да ни предоставят безценен инструмент, който чрез редовна и продължителна практика да ни доведе до най-нужното за човека – покой в ума и в живота.
 
Аджапа джапа е техника от джапа йога и означава спонтанно въртене на съзнанието с помощта на мантра. Тя постепенно и безопасно извежда скритото съдържание на ума на повърхността пред способността ни да оставаме безпристрастни наблюдатели, за да може в крайна сметка да освободим ума от цялото напрежение.
Антар даршан означава вътрешен взор – техника, развиваща осъзнаването ни, способността за отдръпване от емоциите, мислите, реакциите и нагласите в различните аспекти от живота и тяхното приемане.
 
Курсът ще включва асана (физически пози), пранаяма (дихателни практики), мудра (психични жестове), бандха (енергийни заключвания), релаксация, мантра и медитация. Подходящ е и за хора начинаещи в йога.

 
Курс по медитация "В покоя на дъха" 
Сряда, от 17:15 ч. до 18:45 ч.
10 занимания (20.04.2016 г. – 22.06.2016 г.)

Водещ: Калоян (Натараджа)
Цена: 95 лв

Курсът ще се проведе при записани минимум 7 човека
Краен срок за записване: 18 април 2016

 
Курс по йога против болки и скованост в гърба
10-седмичен курс
 

Всеки има нужда от йога, от подходящите за него практики, в зависимост от здравословното  си състояние.

Програмата в този час е безопасна и благоприятна за хора имащи нужда от облекчаване на болките в гърба и засилване на гръбначната мускулатура. Практиките са леки и щадящи, и са съобразени с индивидуалното състояние на практикуващия.

Този курс ще ви помогне чрез физически практики (асани), дихателни практики (пранаями) и кратка релаксация, да се освободите от напрежението, умората и сковаността в най-чувствителните зони на тялото: гърба, раменете и врата. Работата върху физическото тяло и блажената релаксация на края на занятието ще ви помогнат да премахнете и умственото и психическо напрежение.
 

Курс по йога против болки и сковаността в гърба - интегрална йога
Четвъртък, от 18:00 ч. до 19:15 ч.
10 занимания (14.04.2016 г. – 16.06.2016 г.)

Водещ: Агнеш (Агни Дева)
Цена: 95 лв

Курсът ще се проведе при записани минимум 7 човека.
Краен срок за записване: 12 април 2016


Местата за курсовете са ограничени! Място се запазва с 50% авансово плащане от цената на курса, най-късно до 7 дни преди датата на стартирането му.

За повече информация и записване: info@yogavidya.bg и 0876 22 37 33

                                                             
 
"Назад към основите"
12-седмичен курс на английски език
 
Този курс ще представи някои от основните принципи на Сатянанда йога. Всички имаме нужда да преразглеждаме основните йогийски практики редовно, за да направим преоценка на знанията и опита си от използването на нови перспективи, придобити от други преживявания.
Курсът ще покрие някои от основните практики на Сатянанда йога, а именно асани (пози), пранаяма (дихателни техники) и йога нидра (дълбока релаксация).
Курсът е насочен основно към тези хора, които са участвали в други курсове по медитация, водени от Ачютананда, но също така се препоръчва на всеки, който желае да се присъедини към всеки от бъдещите курсове по медитация водени от него.

Четвъртък, 19.30-21.00
21-ви април - 7-ми юли
Водещ:
Ачютананда
Цена: 115 лева

Местата за курсовете са ограничени! Място се запазва с 50% авансово плащане от цената на курса, най-късно до 7 дни преди датата на стартирането му.