Шаткарми - пречистващи техники в с. Карабунар - 14 и 15 септември

 
ШАТКАРМИ 
(йогийски пречистващи техники)
в с. Карабунар
14 и 15 септември 2019

Смяна на сезоните е най-доброто време за детоксикация с йогийски пречистващи техники:
 
Лагу шанкапракшалана е една от шаткармите (йогийски пречистващи техники) и е позната също като кратка практика за промиване на червата. Тази практика презарежда цялото тяло и спомага за облекчаването на храносмилателни проблеми от всякакъв тип. При тази практика се изпиват шест чаши топла подсолена вода и след всеки две чаши се изпълнява серия от пет асани, предназначени да „избутат“ течността през храносмилателната система.

Практиката също включва кунджал крия, което представлява промиване на стомаха с подсолена вода. Тази техника е ценна за хора, страдащи от свръхкиселинност в стомаха, астма или други дихателни затруднения и мигрена. Също така е благоприятна за повишаване на нивата на енергията. 

Практиката приключва с нети, което е промиване на носните пътища. Тя изисква употребата на специално изработен за целта  съд, наподобяващ чайник, който се нарича нети лота (ще получите този съд в деня на практиката срещу сумата от 15 лева).  Практиката е благоприятна за справяне със сенна треска, възпаления на синусите, хрема, главоболие, депресия и т.н.
 

Забележка: Не са необходими ограничения в диетата след практиката. Практиката не се препоръчва за бременни и за хора със следните заболявания: пептична язва, високо кръвно налягане, сърдечни и бъбречни проблеми, херния, диабетици с увредено зрение.

През април месец ще проведем пречистващи практики – шаткарми, в с. Карабунар. Това ще е по време на Наваратри, най-подходящ период за тази практика.

Програмата ще включва:
  • Въведение в детоксикационните техники на Хатха Йога
  • Техниките на Шаткарми
  • Йога нидра според системата на Сатянанда Йога
  • Йога клас
  • Карма йога

14 и 15 септември, събота от 14:00 до неделя 15:00, с Александра (Шалиграм)

За повече информация и записване: 0876 223533 или info@yogavidya.bg