Александра (Шалиграм)

Александра Вукашинович - Апостолова


Занимава се с йога повече от 20 години и преподава йога от 17 години. Обучението й по йога започва в Белград, и продължава в Гърция, Индия и България.
През 1994. г. за първи път заминава за Индия, за да се срещне със своите духовни учители Свами Сатянанда и Свами Ниранджананда Сарасвати. От тогава ходи редовно в Индия на йога курсове, семинари и събития, свети места и градове. Изучавала е йога в Bihar School of Yoga (BSY) в Индия и Сатянанда йога академия в Гърция.
Практикува вдъхновена от Сатянанда йога защото тя предлага един цялостен, систематичен и научен подход за развитие на всички аспекти на човешката личност.

За нея йога е начин на живот и желанието й е всички, които посещават часовете по йога да имат максимална полза не само за физическото си здраве, но и за духовното си развитие. Вярва, че чрез йога можете да постигнете емоционален баланс и хармония в живота си.

Шалиграм, притежава силна и надграждаща енергия, която отвежда ученика по пътя на себепознанието и осъзнаването.Тя е учител, който винаги е до теб с присъствие, когато имаш най-голяма нужда.

За връзка с Шалиграм, моля използвайте следния контакт:
shaligram108@gmail.comРайна (Шакти Митра)

Райна Чернева


Практикува йога  повече от 13 години. Започнала е при Венцислав Евтимов, и продължава Сатянанда йога при Шалиграм. Завършила е СДК за инструктор по йога към НСА Васил Левски. Участвала е в редица йога семинари и тренинги, пътува в Индия.

Квалифициран преподавател по Ащанга йога от 2008. Преподава от 7 години.
Преди няколко години е провела първия си урок на група тинейджъри. Когато са приключили, видяла озарените им лица, а в очите им – вътрешен пламък. Ето затова преподава йога.

Дълбоко е свързана с традиция и учителите на Сатянанда йога.

Ащанга йога преподава, защото смята че това е ясна, структурирана практика, обединяваща в себе си древните традиции и динамиката на днешния ден.

Има ли хоби? Да! -  Всяко преживяване, всеки осъзнат миг в живота й!

За нея йога е начин на живот, себеотдаване, дълбока връзка със себе си и с другите,  Любов във всичките й измерения.

Шакти Митра е извор на безкрайна любов и енергия,на мъдрост и разбиране.

За връзка с Шакти Митра, моля използвайте следния контакт : 
rainacherneva@gmail.comВеселина (Ситарам)

Веселина Владова


Докосва се до йога преди 13 години, търсейки начин да се освободи от стреса и да внесе спокойствие и баланс в ежедневието си. Йога и дава нещо повече - радост, позитивизъм, търпение, по-дълбоко осъзнаване на случващото се в живота й.


По време и на двете си бременности, Веселина не спира да практикува йога и по този начин да осъзнава съкровенната връзка между майката и детето. Разбира колко е важно в този период жената да е спокойна, и това колко вътрешна сила дава детето на майката. За нея практикуването на йога по време на бременността е бил мощен процес на трансформиране на личността й в положителен аспект. Силно вярва, че бременността е безценно време, в което майката и детето са едно цяло, и че в този период майката има изключителната възможност да даде основата за пълноценна връзка между нея и бъдещето й дете.


През 2013 г. завършва СДК за йога инструктор към НСА "Васил Левски" и Курс за преподаватели по Йога за деца към RainbowKids Yoga. През всичките 13 години е участвала в различни йога семинари.


Ситарам ще ви потопи в атмосфера на нежност и спокойствие, и на вяра в собственити ви сили. 

За връзка с Веси, моля използвайте следния контакт:
veselina.vladova@abv.bgДесислава (Нитя Прия)

Десислава Бъчварова


Занимава се с йога повече от 15 г. От първия досег, докато учи в театралната академия (1999г.), открива удоволствието и лекотата с асана и пранаяма. Йога се превръща в част от живота на Нитя Прия по време на бременността й с първия й син (2001). Осезаема промяна настъпва през 2011 г., когато среща своя учител и вдъхновител в йога - Александра Вукашинович. С нея открива интегралния подход в йога на Бихарската школа на Свами Сатянанда. От тогава йога присъства като ежедневен ритуал и формира взаимооотношенията й със света!
Свами Шивамурти - като един невероятен йога-учител повлиява благотворно зниманията й с йога и вдъхновява първото й посещение през 2012 г. в гръцкия ашрам. Завръща се там отново през същата година и получава посвещение в лична мантра (2012 г.) Своето духовно име Нитя Прия получава при второ посещение на Сатянандашрам Мунгир (2014) областта Бихар, Североизточна Индия.
За Нитя Прия всички пратики, пътувания и семинари, обучения и преживявания в йога допълват пъзела и изграждат една вдъхновяваща картина: положителни емоции, събития и хора, оптимизъм и приемане, осъзнаване на щастието от настоящия момент и любовта!
Като естествено продължение на една постоянна и осъзната практика се заражда желанието й за споделяне. Приема преподаването на йога като непрекъснатото обучение, в което се случва взаимна обмяна и зареждане. През 2013 г. интересът й към Виняса Флоу йога и желанието  да обогати практиката си, я отвеждат в уникалния свят на Шива Рей. Благодарна е за емоцията, финеса и красотата, която й се разкрива във виняса практиките. Открива усещането за танц в асана, за музика в дъха! Преминала е следните йога обучения:
*Квалификация за йога инструктори за деца с Rainbow Kids yoga с Каетана Роденас
*2012г.и 2016,  йога-семинар организиран от БЙА в Сатянандашрам в Гърция
*посещава ежегодно семинарите на Свами Шивамурти в България от 2011г.-2016г.
*Chakra Vinyasa and Prana Danda Yoga Обучение за преподаватели с Шива Рей – Санторини, Гърция 2014
*Embodying the Flow – тренинг за преподаватели на Шива Рей – Prana Flow – Коста Рика 2014/15
*Следдипломна квалификация за инструктор по йога към Национална спортна академия – София
*Квалифициран преподавател по Ащанга виняса йога към Yoga Shala и Yoga Alliance International.
 

Нитя Прия ще ви докосне с нежната си сила.

За връзка с Нитя Прия, моля използвайте следния контакт: 
dessy.b@mail.bgАчютананда

Ачютананда е от Великобритания. Той е ученик на парамахамса Сатянанда, официален емисар на Бихарската школа по йога и член на Управителен съвет на Сатянанда йога академия Европа.
Той е посветил повече от 25 години на преподавателска дейност, изнасяне на лекции и провеждане на курсове и семинари по целия свят на разнообразна публика и различни теми.

Стилът му на преподаване предоставя дълбочина и разбиране за йога, достъпни за всички.

За връзка с Ачутананда, моля използвайте следния контакт:
achyuta@yoga108.netИрена Русева

Ирена Русева

Първата и среща с йога е през 2004 г., но истински задълбочено започва да се занимава от 2009 г. срещайки по пътя си Кирил Коларов - един забележителен български йогин , който оставя голяма следа в почерка и на преподаване.

Завършва класическа йога в НСА “Васил Левски“ по системата на Кайвалядхам - един от най - старите йога институти в Индия и преподава вдъхновена от мъдростта на древните йоги.
Подробно изучава „Йога сутри“  на  Патанджали с невероятния Дамян Василев - отдал живота си на това велико учение. Това прави знанията и за тази наука, която е  цялостна система за живота, по- пълни и и дава още по- силен заряд да продължи по пътя, който е поела.

Убедена е, че йога не се практикува само в залата върху постелката, тя е начин на живот, баланс, позитивизъм, вдъхновение…

За връзка с Ирена, моля използвайте следния контакт: 
irena.r@mail.bg


Ива (Ида)

Ива Делибашева


Започва да практикува Йога през 2003 година с учителка си Александра Вукашинович - Шалиграм. Междувременно посещава редица вдъхновяващи лекции и семинари, и продължава обучението си в България и Гърция. Завършва СДК за инструктори по йога към  НСА „Васил Левски”- гр.София  през 2008 година и продължава обучението си към SYAE (Европейска Сатянанда Йога Академия) в периода 2010 – 2011 година. 

От любимото й хоби, Йога се превърща в начин на живот и възможност за себеизразяване и духовно развитие. За нея Йога е безкрайна, всеобхватна и дълбока философска и практическа система, в която има място за всеки и всеки може да намери себе си в нея!  Практикува Сатянанда йога и е вдъхновена от учителите й. Започва да преподава йога през 2009 г. 

Ида носи в себе си финна и творческа енергия, която ще докосне вашата виталност и интуитивност.

За връзка с Ида, моля използвайте следния контакт:
ivadelibasheva@yahoo.co.ukМария Илиева

Мария Илиева

Поема по необятния път на  йога  през 2009 год. Започвайки с ясното съзнание да предизвика себе си, да се осмели да направи нещо само и единствено за себе си, да доразвие физическата си гъвкавост, да изгради и възпитa в себе си дисциплина, да намеря отговори на въпросите, които умът й не спира да сътворява.  От тогава потапяйки се в един безкраен, безспирен поток от търсене, споделяне, приемане, осъзнаване и вдъхновение, допуска да й се случат много часове лична практика и занимания в зала с едни от най - изявените последователи на йога в страната ни и не само...   

Зараждайки в сърцето си любов към традицията  на Шивананда, Сатянанда, Ащанга йога и на нови стилове като Пауър йога,  Виняса Флоу, Фетбърнинг йога и др. последните 7 години от живота й са изпълнени с един нов, естествен, магнетичен заряд, който следвайки вътрешния си импулс, с любов предава нататък...

Като част от обучението й по йога са:
*Квалификация за йога инструктор за деца и семейства към Rainbow Kids Yoga с Каетана Роденас
*Квалифициран преподавател по Ащанга виняса йога към Yoga Shala и Yoga Alliance International
 * Настоящо обучение следдипломна квалификация към  НСА "Васил Левски"– София  и Българска Федерация по Йога - дългосрочна специализация треньор по йога.

За нея йога е пътуване към себе си, преживяване, което й помага да познава по-добре себе си! Чрез тази древна наука за живеене осъзнава, че верният път е този, по който я води сърцето!

За връзка с Мария, моля използвайте следния контакт: 
maria.ilieva18@gmail.com


Яна Кирова

Яна Кирова

Среща се с Йога преди 10 години, която й помага да оцелява в ежедневието. За щастие през 2010г. съдбата й предлага Йога и прекрасните хора по пътя на Йога да бъдат нейното ежедневие. Насочва се към Ащанга Йога, защото тя бързо докосва душите на съвременния човек и съвсем естествено и с лекота успява да го поведе по пътя на себепознанието.

Завършва своето обучение към Yoga Shala и Yoga Alliance International, както и курс за работа с деца към Българска Йога Федерация. Работата й с деца е един божествен процес на взаимно обучение и отдаване на чиста енергия и радост, работата й с възрасни - вдъхновение да върви напред.

Спокойна и хармонична, Яна ще ви предразположи да успокоите ритъма на живот, да затворите сетивата си за външния свят и да усетите удоволствието да сте със себе си тук и сега.

За връзка с Яна, моля използвайте следния контакт: 
yana.i.kirova@gmail.com


Калоян (Натараджа)

Калоян Георгиев

Изучава, практикува и се стреми да живее според принципите на йога активно през последните 7 години. Преминал е специализирани обучения за техники и дисциплини в различните клонове на йога в духа на интегралния подход на Бихарската школа по йога в Сатянандашрам в Гърция, в Рикхияпийтх в Индия и към Европейската академия по Сатянанда йога. Той пътува ежегодно до Индия, където прекарва време в ашрамите на своите учители свами Сатясангананда Сарасвати и свани Ниранджанананда Сарасвати, задълбочавайки познанията и личния си опит в йога и черпейки вдъхновение да направи тази всеобхватна наука своя култура.

За връзка с Натараджа, моля използвайте следния контакт: 
nataraj.sf@gmail.com


Натали (Ратна)

Наталия Ценова-Николова

Запознава се с йога след раждането на първото си дете чрез учителката си Александра Вукашинович – Шалиграм. След раждането на второто си дете тя приема йога като път към детето. Посещава курсове и обучения, посветени на емоционалната интелигентност, арт терапия за деца и експресивна арт терапия. Завършва RYE - част от европейската организация RYE (Изследване на йога в образованието), както и специализиран курс за преподаватели по йога за деца - Rainbow Kids Yoga.


Всичко това надгражда художественото й образование от гимназията по приложни изкуства, както и висшето й образование - педагогика по изобразително изкуство 1-12 клас в СУ „Климент Охридски“.

Когато не преподава йога, Натали работи като графичен дизайнер и концептуалист, търсейки по-различни измерения на естетиката.

Надява се да научи децата си на свобода да изразяват себе си и да се водят от любовта, уважението, разбирането и загрижеността за другите.     

За връзка с Ратна, моля използвайте следния контакт: 
ncenova@yahoo.com